Söndag och första advent

Här har kaminen fått elda hela dagen, det är nog bland det bästa som finns att tända den på morgonen och känna värmen sprida sig, eller när man kommer in och varit ute och det är kallt. Men denna höst har inte varit så kall så det har inte blivit så mycket eldande i den. Men det vill ju till att man tagit in lite ved kvällen innan för det är inte kul att behöva göra på morgonen.
I dag så har vi fikat pepparkakscheesecake, så gott så gott. Till barnen hade jag även muffins, barnens kusiner var här på fika. Jag anade att endast min stora tjej skulle gilla cheesecaken och så var fallet.
Glögg och pepparkakor får det bli efter vi varit framme i centrum på julskyltningen. Det är mysigast att gå när det har blivit mörkt.
Barnen var nöjda med sina adventspåsar som de fick på morgonen.
Hoppas ni får en fin första advent!
 
 
Pepparkakscheesecake
 
Adventspåsar till barnen med små överraskningar 
 
Första ljuset tänt 

Levande ljus

Idag har jag gjort en pepparkakscheesecake som vi skall ha till adventsfikat i morgon. Glögg och pepparkakor blir det också, ska bli så mysigt att tända första adventsljuset. Har varit en lugn och härlig dag med trevligt kaffesällskap av min kusin som körde hem dottern som sovit hos dem. Ikväll blir det film, jag och mannen skall bara enas om en först. Men innan filmen så skall jag förbereda barnens adventspåsar till i morgon. När de var små så hade vi paketkalender, sen blev det legokalender i olika varianter under några år, bl a lego friends som jag tycker är ett mysigt. Men nu kör vi adventspåsar då de har blivit äldre och uppskattar andra saker. Det blir små överraskningar varje advent.
 
 
Mysigt med ljus

Julklapparna är så gott som klara

I eftermiddags så kom jag hem efter att ha lämnat minsta tjejen hos min kusin, hon ska sova där tills i morgon. De får nog det jättemysigt hon och min kusins dotter. När jag kom hem så var huset tomt. Äldsta dottern var hos en kompis och mannen var i stan och uträttade lite ärenden. Så då passade jag på att slå in lite julklappar. Det är livsfarligt att ha oinslagna julklappar när man inte har några bra gömställen och barn är ju barn, nyfikna. Bästa känslan är att jag är klar med julklapparna så gott som. Endast något litet kvar att fixa och det känns så härligt. Har idag ätit första lussebullen, jag tycker väldigt mycket om lussebullar och kan få enorma sug efter dessa redan i oktober. Men nu är det ju tid för dessa, så gissa om jag kommer att njuta.
 
 
 
 
Måste få hissa en känsla. Känslan när man har en helt ny parfym i en oöppnad förpackning. Känslan när man tar den ur förpackningen är så härlig. Lite knäppt kanske men sån är jag. Och idag fick jag uppleva den känslan.
 
 
RSS 2.0