Morgonträning

Jag började denna söndag med att träna, jag tycker om att få det gjort på morgonen. Efter lite frukost så tog jag och mannen en promenad med hunden, en skön start på denna morgon. Nu kan jag med gott samvete åka på kalas i eftermiddag. Vi skall fira barnens enda killkusin, fem av sex kusiner är tjejer :) Nu ska vi bara vänta hem dottern som är och plockar lingon.

Rabarberkaka

Idag har vi haft mina föräldrar här på lite fika. Jag gjorde en rabarberkaka på mina rabarber.
 
Rabarberkaka i långpanna
 
200 g smör
400 g rabarber
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6 ägg
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
 
Smält smöret och rör i rabarberna. 
Tag kastrullen från plattan rör i socker, vanilsocker och ägg.
Blanda mjöl och bakpulver, rör ner.
Häll i smord och bröad långpanna, 175 g i 25-30 min.
 
Servera med vaniljsås!
 
Vill man göra den glutenfri så byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix. Jag använder pofiber när jag bakar glutenfritt till att bröa formar och långpannor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fin kväll

 
 
Igår kväll runt åtta så tog vi en cykeltur, runt dammen som vi säger, det var en fin kväll och en skön runda. Vi har haft hund tidigare för ett antal år sedan och detta var hans favorit badplats. Boss däremot är en riktig badkruka, doppar tassarna på sin höjd om det är varmt ute :)
 
Denna lördag startade vi lugnt och skönt, men nu är det full fart. Mannen är ute och kör motorcykel, äldsta dottern har kompis hos sig, jag och yngsta dottern har precis varit ute på en liten promenad med Boss. Vi ska ha fika gäster i eftermiddag så jag skall strax ut och plocka lite rabarber och göra något gott med.
 
Ha en fin dag så hörs vi senare!
RSS 2.0