Daimkakor

Dessa daimkakor är så smidiga att göra och även goda. Ett litet tips till helgfikat.
 
 
 
 
125 g smör
1½ dl socker
3 dl havregryn
                                 (ren havre för glutenfria)
1 dl kokos
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 msk mjöl
(glutenfri mjölmix för glutenfria)

2 dubbeldaim

 

Smält smöret. Blanda socker, havregryn, kokos, vaniljsocker och mjöl i en skål. Tillsätt ägget och det smälta smöret, rör ihop till en jämn deg. Hacka daim och blanda i smeten. Klicka ut smeten i ca 20 folieformar. Grädda 175 grader i ca 15 min tills de får färg. Låt svalna.

 
 
 
 

Medalj på hemmaplan

Idag har vi varit och tittat på yngsta dottern som tävlade i truppgymnastik, gympacupen 2015.
Började dagen tio över sju med att gå ut med en hund som var super pigg och ville ut, tror det är en tik som spökar, för han är helt knasig. Sen fixade jag i ordning pastasallad och lite fika/frukt och dryck som dottern skulle ha med sig då de skulle samlas strax efter nio. Inbakad fläta skulle alla i deras gruppp ha så det fixade vi med innan jag skjutade henne till Arenan. Så kul med första tävlingen på hemmaplan.
19 lag och SGF (Skillingaryds gymnastikförening) hade sju lag tror jag det var. Fyra olika föreningar var det som var med och alla var jätte duktiga. De tävlade i två klasser, klass 1 och klass 2. De som vann klass 1 var SGF och  vår dotters grupp, gissa om hon är stolt och gissa om vi är stolta och glada att de vann sin klass. Klass 2 vann SGF pojkar, kul att vi har en hel grupp med pojkar som tävlar i vår gymnastikförening. De som kom tvåa i båda klasserna var från de andra föreningarna och de som kom trea var alla de andra, och alla fick en medalj. 
Men en medalj med nr 1 är ju självklart något extra.
 
 
Det var försäljning av fika som föreningen höll i och jag bland många andra hjälpte till med att baka dit. Så igår gjorde jag och dottern chokladmuffins. 
 
 
 
 
 

Bra kämpat Sverige!

Tittar just nu på herrarnas stafett och herre min gud så spännande det var nu på slutet. Silver till Sverige och vilket lopp, jag stod upp på slutet vid målgång och blev chockad över mig själv. Jag är inte så sportintresserad egentligen, men just skidor är kul. Och vi har ju många bra åkare och så kul att det går bra för dem. Heja Sverige!
 
Idag gav jag med mig, tillhör nog kategorin världens bästa mamma denna fredag. Barnens mellanmål efter skolan blev pannkakor med nutella på. Egentligen förespråkar jag lite nyttigare mellanmål, men idag gjorde vi ett undantag. 
 
Hoppas ni alla har en fin fredag.
 
 
 
 
 
RSS 2.0